Robuust en toch stijlvol, de geknipte vloer voor student housing

De nieuwste studentenhuisvestingen die in Leuven en Antwerpen verrijzen, schudden het imago van ‘koten’ resoluut van zich af. Design, kwaliteit en gezelligheid staan centraal. Studenten zouden geen studenten zijn als de materialen niet tegen een stootje moeten kunnen. De vinylvloeren van IVC Group passen perfect in dat plaatje met hun duurzame karakter en luxueuze uitstraling.

In studentenhuisvestingen Flint, The Village in Leuven en Campus Nieuw Zuid in Antwerpen leven de studenten op de vinylvloeren van IVC Group. Ook een cohousingproject voor jonge singles in Leuven geven de vloeren van IVC Group de juiste look.

Luxueuze uitstraling

Flint is een nieuwe studentenresidentie met 188 kamers en 17 studio’s in hartje Leuven. Studenten kunnen er veel meer dan studeren alleen. Het complex is opgedeeld in leefunits die telkens voorzien zijn van een individuele keuken met lounge, tv en eetplaats. Om te ontspannen kunnen de jonge bewoners gebruikmaken van pooltafels, voetbaltafels, een fitnessruimte en een uitgestrekte tuin met petanquebaan, volleybalveld en buitenfitness.

Bij al die luxe horen uiteraard luxueuze vloeren. De keuze van Comodo Architecten viel op het Moduleo®-gamma van IVC Group, meer bepaald de ‘Moduleo Select Classic Oak 24864’, een vloeroplossing die de kamers een huiselijke uitstraling geeft. “Deze vloeroplossing heeft de zacht meanderende textuur en de warme gouden tinten die klassiek eikenhout zo uitnodigend maakt”, vertelt Dirk Desimpel, Country Manager voor België en Luxemburg bij IVC Group. “Dit specifieke design is net zo goed geschikt voor een klassieke als voor een hedendaagse look.”

“De Moduleo® luxe vinylvloeren combineren de authentieke schoonheid van natuurlijke producten met de robuuste duurzaamheid van innovatieve vinyltechnologie. Alle vloeren werden zorgvuldig ontworpen om de unieke patronen en texturen uit de natuur te weerspiegelen. Onze producten bieden eindeloze creatieve mogelijkheden. Elke plank heeft een eigen karakter, waarbij vermeden wordt dat het patroon zich herhaalt. Zo krijgt elke ruimte een unieke look.”

Bestand tegen het studentenleven

In een studentenhuisvesting draait het niet alleen om stijl. Studenten bouwen feestjes. Poetsen en de afwas doen staan niet hoog op hun prioriteitenlijst. De vloeren moeten dan ook bestand zijn tegen het studentenleven. Alle vinylvloeren van Moduleo® beschikken over een unieke Protectonite PU-slijtlaag die de vloer beschermt tegen vlekken en vuil. Ze zijn waterbestendig, slipvast en gemakkelijk schoon te maken. De geknipte vloer op maat van de student.

Dat ontging ook Jaspers-Eyers Architects en projectontwikkelaar ION niet. In The Village lieten ze een vloer van Moduleo® plaatsen, namelijk 116,41 m2 ‘Moduleo Cantera 46930’ en 2.675,37 m2 ‘Moduleo Select Classic Oak’. Deze nieuwe residentie nabij het station van Leuven telt 246 studentenkamers en 1.100 m2 kantoorruimte. Tussen de verschillende bouwblokken ligt een mooie aangelegde tuin waarvan de studenten gebruik kunnen maken. De instapklare kamers zijn opgedeeld in leefunits, voorzien van een volledig uitgeruste keuken en flatscreen-tv. Ook hier passen de stijlvolle vloeren perfect bij het interieur.

Makkelijk te reinigen

Comfort staat tevens voorop in Campus Nieuw Zuid, een nieuw studentencomplex in Antwerpen. Het gebouw telt 147 ruime kamers en studio’s. Alle kamers zijn voorzien van eigen sanitair en een ontbijtkeuken. Studenten genieten van het groen door de nabijheid van de Schelde en een groot park. De kamers van Campus Nieuw Zuid zijn uitgerust met de vloeroplossingen van IVC Group. BOB 361 Architects koos voor 1.200 m2 ‘Itec Concept Ultimate Bolivia 697’, 330 m2 ‘Bolivia 689’ en 2.400 m2 ‘Toronto 603’.“Onze Itec-vloeren zijn makkelijk en economisch te reinigen”, vertel Dirk Desimpel. “Dankzij de extra ‘PUR Hyperguard+’-beschermlaag boven op de sterke standaard slijtlaag heb je minder water en reinigingsproducten nodig voor een propere vloer. Het heterogene vinyl is ook minder fragiel, minder vochtgevoelig en heeft een verbeterde kleurvastheid. Bovendien hebben Itec-vloeren de unieke eigenschap de groei van bacteriën af te remmen. Dat maakt ze bijzonder geschikt voor toepassing in alle rust- en verzorgings-, studenten- en algemene wooncentra. Daarnaast zijn deze vloeren sterke warmte-isolators. Dit zorgt voor een lager energieverbruik, wat een positieve impact heeft op het milieu.”

De vloeroplossingen in de collectie Concept Ultimate komen in 74 opmerkelijke dessins die elk beschikbaar zijn in breedtes van 2 en 4 m. Deze zeer performante collectie combineert moderne en klassieke houtpatronen, hedendaagse structuren, effen en heldere tinten. Geschikt dus voor alle smaken.

Vloer als eyecatcher

Niet alleen studenten varen wel bij de vloeren van IVC Group. In Leuven is een uniek cohousingproject gerealiseerd in de Vlamingenstraat, midden in de studentenbuurt. Zeven bewoners delen er een leefruimte, keuken, terras, fietsenberging en wasplaats. Ze beschikken over een ruime kamer met eigen sanitair. Dit project richt zich op jonge singles of pas afgestudeerden die zich nog niet willen settelen.

Hoewel de gemeenschappelijke ruimtes anders doen vermoeden, is dit allesbehalve een studentenresidentie. De woning kreeg een stijlvolle inrichting met hoogwaardige materialen en designmeubelen. De Moduleo®-vloer is de eyecatcher van de woning. Het geometrische patroon geeft de leefruimte een unieke uitstraling. Opnieuw een combinatie van onderhoudsvriendelijkheid en klasse.

Over IVC

Beyond flooring: over IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor corporate & kantoren, retail, horeca en recreatie, woonprojecten, onderwijs en gezondheidszorg. IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels. Met 1.600 medewerkers in 10 productie-units in België, Luxemburg, Verenigde Staten en Rusland, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 180 miljoen m² vinylvloeren.
Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise. Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij u, waar u ook bent.

www.ivc-commercial.com

IVC