Eerste luxevinyl op rol: ‘Tempo’

IVC Group lanceert nieuwe revolutie in markt van vinylvloeren

IVC Group uit Avelgem komt met een nieuwe innovatie op de vloermarkt. ‘Tempo’, het eerste luxevinyl op rol, combineert de voordelen van een vinyl rollenproduct met die van LVT: de vlotte en snelle installatie van de rol met de hoogwaardige en hyperrealistische looks van LVT.

Vandaag produceert de IVC Group reeds LVT onder de merknaam Moduleo en vinyl op rol onder de merknamen Leoline (residentieel) en itec (project). Met Tempo lanceert de IVC Group een nieuwe productcategorie die voornamelijk hoge punten moet scoren in de semi-commerciële tot commerciële toepassingen waar snelheid van installatie van belang is, maar waar men ook de look van een mooie LVT plank ten zeerste apprecieert. We denken hierbij vooral aan housing zoals woonzorgcentra, studentenverblijven en retail.

LVT (Luxury Vinyl Tiles) is een specialiteit van de IVC Group. Deze uiterst realistische hout- en steendessins worden vooral toegepast in particuliere woningen, commerciële ruimtes en kantoren. Dankzij hun realistische look zijn ze in staat steeds de juiste sfeer op te roepen, gecombineerd met de unieke functionele troeven van hedendaags vinyl: een erg slijtvaste beschermlaag, waterbestendig, onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, hygiënisch en bestand tegen indrukken. Daarnaast heeft de IVC Group jarenlange ervaring in zowel het residentiële als commerciële vinyl op rol. Zo kan een rol nog steeds tot 30% sneller worden geplaatst dan LVT. In sommige toepassingen, zoals housing, speelt dit een grote rol in de beslissinigsfactor naar tijd en prijs.

Tempo biedt een antwoord door de troeven van beide productcategorieën te combineren: waar het standaard rollenproduct net niet voldoet qua look & feel, en waar ook LVT niet de ideale oplossing is, omdat elke plank apart moeten worden gelegd.

In de productcategorie Tempo zijn 4 houtdessins (1 den, 3 eik) en 14 kleuren verkrijgbaar. Een extra matte, beschermende finish draagt bij tot de realistische houtlook. Daarbovenop zorgt de nieuwe V-groef embossingtechnologie voor de afwerking van de plankenlook, de ‘finishing touch’: een scherpe V-groef maakt de voegen tussen de planken. Elke plank krijgt een accent door een aparte houtstructuur, voor een nog overtuigender look. Eenmaal geïnstalleerd (volledige verlijming), leunt het resultaat zeer sterk aan bij een LVT vloer. De V-groef technologie creëert niet alleen de look van een echte plankenvloer, het vloeroppervlak blijft wel degelijk 100% naadloos en dus ook waterdicht: heel makkelijk en belangrijk voor het onderhoud. De gitzwarte, stevige rug van Tempo wordt tevens afgewerkt met een fijne structuur op rugkant om de verlijming en hechting met de ondervloer te vergemakkelijken. Tempo is beschikbaar in 2 en 4m rollen.

VOOR MEER INFO

RCA PR I Véronique Daenen I Tel. +32 11 590 590 | veronique.daenen@rca.be I www.rcapress.be

OVER IVC GROUP

IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van Luxury Vinyl Tile en residentieel vinyl op rol. Met 1.500 medewerkers in 6 productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen m2 vinylvloeren. De productportfolio bestaat uit 4 merken: Leoline® (residentiële vinylvloeren op rol), Itec® (projectvinylvloeren op rol), Moduleo® (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik) en Xtrafloor® (accessoires voor vinyl en LVT vloeren). Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

Over IVC

Beyond flooring: over IVC
IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor corporate & kantoren, retail, horeca en recreatie, woonprojecten, onderwijs en gezondheidszorg. IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT)en vinyl op rol en tapijttegels. Met 1.600 medewerkers in 10 productie-units in België, Luxemburg, Verenigde Staten en Rusland, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 180 miljoen m² vinylvloeren.
Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise. Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld, blijft IVC bovendien steeds dicht bij u, waar u ook bent.

www.ivc-commercial.com

IVC